xiringuito escribà

Si teniu ganes de fer una bona paella o una bona fideuà a Barcelona i no sabeu on anar perquè no us enredin com uns guiris (ai! com uns xinos), aquest és el lloc: el Xiringuito de l’Escribà, just davant de la platja del Bogatell. Però, alerta! No feu el passerell com nosaltres i vigileu de no anar a parar al Chiringuito, una imitació barata del que és el restaurant que ens ocupa avui. De totes maneres, només de veure les paelles que preparen a aquest succedani de restaurant d’arrossos i peix, us adonareu que us heu equivocat de lloc. I és que el Xiringuito de l’Escribà, propietat de l’arxiconeguda pastisseria barcelonina Escribà, és només uns metres més endavant seguint la línia del mar, però la qualitat del que s’hi menja supera de lluny qualsevol imitació.

xiringuito escribàEl més curiós del local és que fan les paelles davant dels clients que, mentre esperen que la fideuà estigui a punt, poden gaudir de l’espectacle de l’equip de cuiners: que si una mica més de fumet, que si ara un gra d’all, que si ara ho tasto… la gràcia d’aquests plats és que quan ja estan fets hi cremen unes branques de romaní i ho afoguen amb una tapa perquè l’arròs o els fideus agafin gust de fumat… deliciós!!! Fan arròs o fideuà de peix, de verdures, negre o de mar i muntanya (que barreja carn i peix) per 19,75€ per cap (sense IVA) però la veritat és que s’ho val! El servei és molt atent tot i anar molt enfeinats i es nota la complicitat que hi ha entre ells.

xiringuito escribàUs recomanem que no agafeu cap primer plat i que guardeu lloc per a les postres. Penseu que la marca Escribà és garantia de bons dolços i si no us ho creieu, aneu a comprovar-ho a les seves pastisseries. Al Xiringuito, abans de demanar, el cambrer porta una mostra de rebosteria del dia perquè puguem escollir. N’hi ha de xocolata, de fruites, de crema, etc. Acompanyat d’un cafè molt encertat (costa de trobar avui en dia) és la cirereta del pastís, mai més ben dit.

El Xiringuito de l’Escribà / Ronda Litoral, 42 / Platja del Bogatell (Barcelona)

Sobre l'autor

(2) Comments


  • És un lloc molt agradable… Tinc records de dinars de primavera, els divendres al solet.
    Ara fa temps que no hi vaig, doncs no treballo per aquella zona, però fa 5 anys, era el premi d’inici de cap de setmana.

    Aprofito per dir que no recordo haver visitat el vostre blog. L’apunto a la meva llista de vistables.

    Salut!!Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra