Spoonik, showcooking a casa d'un xef - Vianda.cat

Spoonik

Una experiència que mai no ens pensàvem que viuríem a Barcelona: sopar a casa d’un xef. Aquest és el regal sorpresa que ens va caure del cel el cap de setmana passat. Es diu Spoonik, un projecte de showcooking ideat per dos xefs joves a Barcelona.

Teníem poca informació prèvia sobre com aniria tot plegat. Ens havien citat a una casa de la plaça Lesseps a quarts de 10. Poc a poc van començar a aparèixer els que serien els nostres companys de taula: gent autòctona i força estrangers. Al cap d’uns quants minuts, el xef colombià Jon Giraldo i el mexicà Jaime Lieberman ens van obrir la porta del pati de la casa del primer, on ens van fer seure per prendre un còctel de cava mentre ens explicaven que, seguidament, entraríem a dins per començar a gaudir de l’experiència.

A l’interior, un xalet de la plaça Lesseps reconvertit en loft i amb una cuina espectacular on 8 o 10 professionals preparaven els plats que degustaríem. Van ser cap a 12 plats d’un menú degustació que vam poder maridar amb sucs, vins o caves. Nosaltres vam triar el de vins (tots blancs) i el de caves. El sommelier ens va anar explicant una per una totes les begudes i els cambrers, molt atents, no van deixar que la copa quedés buida en cap moment. També Giraldo i Lieberman anaven passant taula per taula per comentar cada plat fet a base de la cuina dels seus països d’origen mesclada amb la cuina catalana. Sobre la taula, pa de l’empresa del Maresme Tricticum, que elabora aquest producte per a l’alta gastronomia. Una delícia. A més, també teníem oli Mestral de Cambrils per xucar-lo.

Spoonik

Observeu les fotos, que parlen per si soles, i que són la millor manera d’explicar aquesta vivència que podríem anomenar sensorial més que simplement gastronòmica.

Per començar ens van portar uns entrants: una pizza efímera amb gust de margarita que es desfeia a la boca només de posar-l’hi; el semiesfèric de foie, iogurt i maracuià; i el ceviche vegà.

Spoonik

Spoonik

Panucho (truita de blat de moro de Mèxic), crema de blat de moro i arepa farcida de carn.

Spoonik

Tomate no tomate: tomata amb farigola, amb rebujito, amb pernil i alfàbrega i la de salmorejo, que explotava a la boca. Un dels plats més sorprenents.

Spoonik

Guisat de pistatxos i pèsols

Spoonik

La seva particular escalivada: sardina, ceba caramelitzada amb panela, esferificació d’escalivada i el suc de la samfaina. Per acompanyar, un panet d’huitlacoche (un paràsit comestible de blat de moro).

Spoonik

Arengada fumada, meló en amaretto i llet d’ametlla. Anava acompanyat d’un got d’orxata.

Spoonik

Ou a baixa temperatura amb cruixent d’arròs i tomata.

Spoonik

Foie amb chayote, espuma de ceba caramelitzada i pebrot liofilitzat.

Spoonik

I abans de les postres, uns formatges acompanyats de melmelada de tomata i codonyat.

Spoonik

Iogurt en diferents textures. Giraldo és el propietari de la iogurteria Wondays a plaça Lesseps, que es caracteritza per oferir producte 100% natural i no pas en pols com en alguns establiments d’aquest tipus que han sorgit en massa darrerament.

Spoonik

Dolç de llet de iuca, crema de plàtan, infusió de cafè.

Spoonik

Finalment, petit fours: pastís de llimona, gominola de remolatxa, núvol de Redbull i pa de pessic de xocolata.

Spoonik

Va haver-hi una petita sorpresa cap al final del sopar (potser més pensada per als turistes), quan una cantant va aparèixer a l’altell de la casa i va cantar òpera.

En qualsevol cas, com dèiem, una experiència per als sentits, més enllà de la simple acció de menjar, d’aquelles que valen la pena viure almenys un cop. Un equip de professionals d’alt nivell, tant als fogons com al servei.

Spoonik tanca d’aquí a uns dies però ben aviat obriran un restaurant a la part alta de Barcelona, al carrer Bertran. Si les butxaques ho permeten, intentarem poder anar-hi! 🙂

 

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra