Restaurant Sa Poma (Espinavessa) - Vianda.cat

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)

Buscàvem restaurants que ens sorprenguessin una mica a prop de Banyoles. Vam topar amb el Restaurant Sa Poma (Espinavessa) i, un cop feta una ullada a la carta, ens van venir moltes ganes de tastar la cuina d’aquesta masia-hotel perduda per la carretera que uneix Banyoles amb Bàscara. El lloc, digne d’un conte de fades i follets! Vam menjar, sols i amb tota tranquil·litat en una sala amb llar de foc, el menú degustació de Sa Poma, a 28€ amb vi inclòs.

De primer ens van portar un assortiment de tapetes que, curiosament, van arribar totes alhora. A la crema de carbassa amb encenalls de pernil ibèric ens va faltar espessor i ens va sobrar una mica de pernil, que la feia massa salada. En canvi, ens va agradar molt el trinxat de col amb cansalada viada, consistent com els autèntics!

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)
Restaurant Sa Poma (Espinavessa)
De les croquetes de carn d’olla ens va sorprendre el punt especiat que tenien que, segons ens van explicar, provenia del julivert de la pilota de l’escudella. Ben autèntiques, vaja!
Restaurant Sa Poma (Espinavessa)
Més vulgars eren la broqueta de pinya i pernil d’ànec i la de llagostí amb espàrrecs verds, així com el foie mi-cuit amb pa de llavors. Res que no haguéssim tastat en altres ocasions.
Restaurant Sa Poma (Espinavessa)

 

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)

 

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)
Als segons, destacava el bacallà confitat amb pebrots del Pedró i confitura de pebrots vermells. El bacallà estava molt ben cuit, es desfeia a la boca en làmines. L’únic “però” és que el conjunt era una mica massa fred. Hagués estat més interessant que el bacallà conservés un grau més de calor.

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)

Vam continuar amb el rodó de pollastre farcit de prunes i pinyons. La carn ben tova i acompanyada d’una salsa dolceta que hi cojuntava molt bé, i d’un puré suau de patates.

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)

El bescuit amb xocolata calenta ens va fer oblidar la imatge viejuna que teníem d’aquestes postres. El bescuit era més un pastisset gelat que una bola de vainilla glaçada. La xocolata ho desfeia tot i a la boca vam poder notar el contrast de temperatures. Val a dir que vam poder escollir entre la xocolata, fruites del bosc o rom i panses.

Restaurant Sa Poma (Espinavessa)

No va faltar mai vi (Baleta, del celler Espelt) a la copa, negre o blanc, segons el nostre gust.

Ens hem quedat amb les ganes de tastar els plats de la carta! Hi tornarem! El lloc no pot ser més acollidor i el menú degustació deixa entreveure que la carta ha de valer la pena!

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra