Restaurant Mirador del Palau de la Música

Restaurant Mirador del Palau de la Música

Coneixíem la cuina d’en Marc Joli (famós per haver participat al programa Top Chef) per la Taverna Cal Músic, a Figueres. Ens agrada la seva manera d’actualitzar, per dir-ho així, la cuina tradicional catalana que incorpora en la seva carta de plats i tapes. Per això, en saber que ara també és responsable de la cuina del Restaurant Mirador del Palau de la Música, vam afanyar-nos a anar-hi.

D’entrada cal dir que el preu del menú de migdia és una mica més car que el de Figueres: 14,5€ sense beguda. És a dir, amb copa de vi, acaba sortint per 18€. Suposem que la ubicació del restaurant justifica el preu. De totes maneres, la qualitat dels seus plats, potser d’una cuina més moderna en aquest cas, continua sent excel·lent i això, evidentment, també es paga, i encara més a la capital.

L’amanida tèbia de bolets (imatge superior) duia figues i formatge de cabra i manxego. El toc cruixent l’aportava la fruita seca saltejada. Ingredients de temporada per a una amanida amb gràcia.

Tomata i burrata de qualitat constituïen el condiment d’uns espaguetis molt suculents.

Restaurant Mirador del Palau de la Música

L’arròs melós amb escalivada i anxoves era exquisit. L’arròs, cuit per fora i cru per dins, ideal. D’escalivada, se’n trobava –de vegades, en restaurants de menú, costa trobar els condiments del plat, suposem que per estalviar diners– i d’anxoves, n’hi havia tres filets, suficient. Melós però no caldós, perfecte.

Restaurant Mirador del Palau de la Música

Pel que fa al parmentier de marisc –no fa falta dir-ho en aquest cas– era realment de marisc i no pas de succedanis com sol passar. En Joli ho té clar: els bons ingredients fan la bona cuina i això ens agrada molt als Vianda 🙂

Restaurant Mirador del Palau de la Música

De postres, trufes. Com a amants de la xocolata negra que ens declarem, ens hi mancava un punt d’intensitat però, en canvi, un 10 en textura. I el crumble de la passió amb xocolata blanca, gens carregós.

Restaurant Mirador del Palau de la Música

Restaurant Mirador del Palau de la Música

Es confirma, doncs, que a “can Joli” sempre val la pena menjar-hi. Si ens fixem en la relació qualitat-preu del menú, el Restaurant Mirador del Palau de la Música és un bon lloc per dinar-hi un dia laborable. Més tenint en compte la zona en què es troba, plena de locals, sovint surrealistes, pensats només per a estrangers.

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor

One CommentDeixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra