Restaurant la Rectoria Espinavessa

Clavellada

I penses: què hi fa un restaurant enmig d’aquest poble tan petitó? Sigui com sigui, val la pena treure el nas a la Rectoria d’Espinavessa (Alt Empordà) algun dia. Vam anar-hi a fer el menú de 25€ un dissabte a la nit. Uns aperitius, un platet d’amanida de formatge de cabra amb maduixes, primer, segon, postres, pa, vi (Synera negre, 2013) i aigua.

menú la rectoria, vianda

Els aperitius: croquetes de formatge i de ceps, especialment bona la de ceps, que es desfeia a la boca i deixava un bon gust de bolets; i virutes de vaca vella, pel nostre gust, massa fortor de vaca.
Virutes de vaca morta

De primer vam demanar els dos plats que s’oferien per poder-los tastar tots i criticar amb arguments.

Ou cuit a baixa temperatura amb patata i espàrgols verds: curiós el gofre de patata i combinació original de l’ou amb els espàrgols, fugint de la típica truita o remenat.

Ou a baixa temperatura

Fideuà de cap i pota amb escarxofes: el plat estrella del menú! Melositat de la salsa gràcies a la gelatina del cap i pota, fideus prims i cuits al punt per no absorbir massa salsa, escarxofes ben tendres i gustoses.

Fideuà de cap i pota

De segon: el peix del dia, clavellada, amb sopa de primavera. La sopa, amb un gust fumat, potser tapava massa el gust del peix.

Clavellada

L’onglet de vedella amb ceba confitada, potser massa simple per un menú que havia començat amb forta embranzida.

Onglet de vedella

Les postres, senzilles però encertades: textures de xocolata (el coulant, sí, però dels bons), i maduixes amb te vermell (no hi vam saber trobar el te).

Coulant de xocolataMaduixes amb te vermell

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra