Restaurant japonès The Tatami Room

restaurant japonès The Tatami Room

Hem tornat una altra vegada al restaurant japonès The Tatami Room. Aquest cop, però, amb la peculiaritat que hem adquirit una mica més de bagatge sobre aquesta cuina gràcies al viatge al Japó que hem fet aquest estiu. Vulguis o no, ens hem tornat una mica més primmirats. Teníem ganes de veure si realment notàvem diferències… 🙂

Com el seu nom indica, aquest restaurant té forma de tatami, encara que si es prefereix, es pot seure en taula i cadira tot i que perd tota la gràcia. Tenen un menú de nit per 25 euros: sopa miso, primer, segon i tercer plat, i postres. Beguda a part. L’última vegada que hi havíem anat estava a 19,90€ i vam quedar-ne satisfets. Com que t’obliguen a agafar un menú per persona i érem 4, en vam agafar dos i hi vam afegir un plat de sushi. Amb això vam quedar tips.

La sopa miso era de les bones. Gustosa i calenta al punt perquè les algues encara es mantenien tendres.

Tot seguit, una amanida wakame: algues, brots de soja i brots d’enciam amb una salsa de sèsam. Hi fallava la presentació però era bona. Vam haver de demanar més salsa per acabar de condimentar el plat perquè ens en va faltar.

restaurant japonès The Tatami Room

El tàrtar de salmó, en forma de timbal, portava alvocat i arròs, que vam trobar que sobrava perquè restava frescor al plat.

restaurant japonès The Tatami Room

El millor, sens dubte, va ser el sushi. Al Tatami tenen combinacions peculiars que són un plaer per als sentits. El Nagoya uramaki: de llagostins en tempura i alvocat, envoltat de salmó a la planxa, ceba caramelitzada i maionesa de miso. Originals per la combinació de textures.

restaurant japonès The Tatami Room

L’uramaki de salmó picant: amb alvocat, poc picants, i encenalls de tempura, que hi donaven el toc cruixent.

restaurant japonès The Tatami Room

Els top, però, els del plat complementari que vam demanar: Poble-sec maki. Salmó en tempura farcit de tartar de salmó, salsa teriyaki dolça, ceba i sèsam.

restaurant japonès The Tatami Room

Per últim, salmó teriyaki, acompanyat de verdures (poca presència) i arròs. Hagués estat millor treure l’arròs i afegir-hi alguna altra verdura, tenint en compte que ja ens havíem cruspit el sushi…

restaurant japonès The Tatami Room

Els yakisoba tampoc no ens van sorprendre. Vam trobar-hi a faltar més verdures i el punt de cocció s’havia sobrepassat una mica.

restaurant japonès The Tatami Room

De postres, només hi havia una opció: brownie (una porció petita) amb gelat de vainilla. Potser es podia haver pensat en una proposta més autòctona en aquest cas. Amb tot, ja ens va anar bé perquè no som gaire fans de la pastisseria japonesa, feta a base d’arròs o mongeta vermella principalment.

Així doncs, us recomanem que aneu al Tatami si teniu ganes de tastar sushi diferent en un local ambientat com els autèntics. Per nosaltres són els seus principals reclams.

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra