Restaurant Fermí Puig - Vianda.cat

Restaurant Fermí Puig

Un menú de cuina catalana per aplaudir el del Restaurant Fermí Puig. Tres plats, postres, vi (dels que tenen seleccionats) sense restriccions i cafè per 50€ clavadets! I no us penseu que la carta del menú fos curta: es podia triar entre 5 opcions de primer, 5 de segon i 5 de tercer! Plats ben elaborats de la cuina més tradicional, amb ingredients de primera qualitat, servei amable (capitanejat pel seu cap de sala, Alfred Romagosa) i molt familiar, i local elegant. Es troben a faltar més propostes com la d’en Fermí Puig a Barcelona!

Vam escollir un advocat amb ravigote i salmó fumat, potser el plat més sofisticat de tota la carta però desconeixíem què era el ravigote (una mena de vinagreta amb ceba, tomata i envinagrats que refresca molt) i ens va fer gràcia.

Restaurant Fermí Puig

També una amanida de pedrers d’ànec confitat amb xampinyons. Feia temps que no menjàvem uns pedrers tan tendres! De vegades, el més senzill és el que més sorprèn!

Restaurant Fermí Puig

La bullabesa de peix de roca ens va captivar per la intensitat de gust. Avui en dia quantes sopes ens serveixen sense substància a preus desorbitats!

Restaurant Fermí Puig

El cap i pota amb samfaina (foto superior), collonut! Acostumats com estem al cap i pota amb salsa, aquest el vam trobar menys embafador, respectant els gustos de tots els ingredients, tant la carn com les verdures.

Per últim, bacallà amb tripes i espinacs. Punt de cocció encertat, salsa concentrada… sublim!

Restaurant Fermí Puig

I melós de vedella al vi negre, que es desfeia a la boca.

Restaurant Fermí Puig

De postres un sorbet de llimona per fer-ho baixar tot i una escuma de crema catalana.

Restaurant Fermí Puig

Restaurant Fermí Puig

Com us dèiem, no hi va haver restriccions de vi, en aquest cas, un negre Rojalet (Montsant), i tampoc no va faltar la copa de cava d’aperitiu.

Ara que sembla que comença a calar el concepte d’alta cuina tradicional, segurament massa poc reivindicat, el Restaurant Fermí Puig n’és un exemple clar. Cuina catalana feta amb saviesa, amor i passió.

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra