Restaurant El Ventall

Restaurant El Ventall

L’altre dia vam dinar al Restaurant El Ventall de Blanes. Segurament és la primera vegada que ens presentem a un restaurant desitjant que arribi l’hora de les postres. I és que en aquesta ocasió, sabíem que valdrien la pena. El nostre company Cristian Serra, format professionalment en la matèria, n’és l’encarregat i la veritat és que deixa el llistó ben alt.

El local és una masia antiga reformada que encara conserva tocs decoratius de caràcter rural d’èpoques passades.

Vam escollir el menú de 29,5€. Inclou uns aperitius (amb copa de cava): un xarrup de crema calenta de bolets, molt reconfortant; un tros de salmó fresc i una petita porció de pastís d’escalivada, que van servir per anar preparant l’estómac per al que vindria.

Restaurant El Ventall

De primer, pop a la gallega acompanyat de grans de magrana. Molt ben cuit, tou. Avui en dia, difícil de trobar en molts bars o restaurants on aquest plat és el principal reclam i, en canvi, te’l presenten dur com una sola de sabata. Això sí, potser ens hagués agradat un punt més tebi.

Restaurant El Ventall
Ens va entusiasmar també el contrast de textures de la crema de carbassa amb xips de iuca i ous de guatlla poché, encara que, per al nostre paladar de fans d’aquesta crema, li faltava més gust de carbassa.

Restaurant El Ventall

Menció especial per al tataki de tonyina amb tempura de verdures i salsa teriyaki. De nivell el cruixent de la tempura i de bona qualitat la tonyina. Si es tracta de posar-hi un “però”, diríem que potser era un punt massa cuita. En qualsevol cas, un plat ben aconseguit.

Restaurant El Ventall
Ara sí! L’hora de les postres. En Cristian ens va delectar amb una selecció de les seves creacions. La mousse de castanyes amb cor cruixent de merengue i coulis de toffee, un pastís de xocolata cruixent i mousse de cafè gelada amb núvol de maracuià, i un pastís de llimona i maduixes. Espectaculars totes tres! I si n’hem d’escollir unes, ens quedem amb el pastís de fruites, molt refrescant!

Restaurant El Ventall

El vi del menú, un Conde de Caralt negre, que no va desfigurar l’àpat. El servei molt atent i ràpid, cap queixa.

Desconeixem força aquesta zona de costa que, normalment, tira enrere per la fama de turisme barat que té. El Ventall ha estat una descoberta agradable, un oasi en aquest territori per explorar.

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra