Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

El restaurant El Sortidor de Poble-Sec ha canviat de propietaris. Tenen una carta de tapes i platets de cuina catalana cuinats amb originalitat. Vaja, el que està de moda ara a tot arreu. La clau és descobrir quins llocs valen la pena quant a qualitat-preu. El Sortidor és un bon local tot i que si s’hi vol quedar tip, cal gratar-se la butxaca.

L’interior és d’estil modernista. Antigament s’hi venia gel i més endavant va passar a ser una bodega, com ho és encara avui en dia.

Vam fer una versió senzilla: seitotxos, uns seitons amb gust d’anxova. Vam trobar que era un dels plats més singulars. Bona harmonia la mescla de l’àcid del vinagre amb la salaó de les anxoves.

Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

 

No sabíem si demanar tomata amb formatge per allò que potser sembla un plat senzill que ja pots menjar a casa habitualment. Ens vam arriscar i la vam encertar. Ens van portar uns pintxos de tomata sense pell i formatge curat amb oli. Molt fresc i de qualitat.

Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

 

Tot i que segurament és el plat que està més de moda actualment, vam triar la tonyina marinada. El peix era bo i portava taronja i trocets d’ametlla que hi combinaven molt bé.

Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

 

Com sempre, no podíem deixar de tastar les croquetes: de cabrales i de bacallà. Una mica massa farinosa i poc potent la primera.

Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

 

A les favetes amb botifarra els faltava gràcia. Potser ens ho haguéssim estimat més amb una mica de suc, que ho hagués lligat tot més donat que era un plat calent, o bé fredes i combinades amb algun altre ingredient.

Restaurant El Sortidor de Poble-Sec

 

De postres vam escollir el pa amb xocolata: gelat de xocolata negra i de xocolata amb avellana amb torrades i oli d’oliva. La idea, com diuen ells, és recuperar la cuina d’abans i adaptar-la als temps actuals.

Amb dues copes de vi negre sortia a 18€ per cap, ni car ni barat tenint en compte el que vam menjar i que estem parlant de Barcelona.

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra