Recepta: cap i pota - Vianda.cat

Recepta: cap i pota

Avui us presentem la recepta del cap i pota que fem a casa. Com el feu vosaltres? Nosaltres així:

INGREDIENTS per a 4 persones:

– 1 kg de cap i pota barrejat (nosaltres el comprem ja net)

– 3 o 4 cebes

– 5 o 6 tomates madures

– sal

– sucre

– oli

– 1 gotet de vi blanc

– pebre vermell picant

– pebre vermell dolç

– bitxeta

– 1 grapat d’avellanes torrades

– 1 all

– julivert

 

1. En primer lloc, sofregim la ceba a foc lent en una cassola de fang o que tingui el cul gruixut.

2. Quan estigui rossa, hi afegim la tomata ratllada. Deixem que faci xup-xup uns 30 minuts.

3. Quan l’aigua hagi reduït, hi afegim la bitxeta, sal i sucre, per reduir l’acidesa de la tomata, i el gotet de vi. Deixem que faci més xup-xup.

4. Hi posem pebre vermell picant i dolç (o de la Vera) al nostre gust. Ho remenem i ho deixem una estona més al foc.

5. Finalment, hi aboquem el cap i pota, ho remenem, i afegim un xic d’aigua i deixem que faci més xup-xup (si veiem que perd molta aigua, en podem anar afegint de mica en mica).

6. Fem una picada amb les avellanes, l’all i el julivert i la hi tirem a l’últim moment. Ho remenem i ho deixem coure 5 o 10 minuts més i ja ho podem servir.

 

Consells:

És bo que aneu tastant el resultat a mesura que aneu avançant per comprovar que té el punt just de sal, pebre, etc.

Com tots els guisats, sempre és millor fer-ho d’un dia per l’altre (la picada sempre a última hora).

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra