Pintxos i truites a Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià

pintxos truites vitoria bilbao sant sebastià

Continua la ruta pel País Basc: de pintxos i truites a Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià. També aquesta vegada vam voler fugir dels típics pintxos de barra perquè si no arribes a les primeres hores del dia, ja han perdut força qualitat.

A Vitòria ens havien recomanat la Malquerida, a la zona de bars del centre de la ciutat. Destaca per les tapes calentes, que no porten la llesca de pa a sota. Hi vam menjar foie amb confitura de mango i fruites vermelles i uns xipirons farcits de ceba i pernil. Deliciosos!

pintxos i truites vitòria bilbao sant sebastià

pintxos truites vitòria bilbao sant sebastià

A Bilbao ens vam llançar a les tapes més que als pintxos. Al Bilbao Berria, no gaire lluny de la Diputació, hi vam menjar una croqueta de calamar molt ben aconseguida; una ensaladilla amb maionesa de mostassa molt original, un bacallà amb verdures de qualitat; unes “rabas” estiloses, amb tires de ceba també arrebossada; i un secret de porc…..

pintxos truites vitoria bilbao sant sebastiàpintxos truites vitoria bilbao sant sebastià

Les truites també és un dels plats estrella dels bascos. Les fan amb l’ou cru de dins. Això dóna melositat als ingredients que les acompanyen (ja sigui patata i ceba, pebrot verd, bacallà, pernil, etc.). Com totes les coses bones de la vida, té o detractors o fans absoluts. Nosaltres ens en declarem fans!

No gaire lluny del Parc de la Florida de Vitòria, hi ha el Bar Txiki. Allà vam poder degustar un parell de truites: la de patata i la de pebrot verd amb pernil. Ens va agradar molt més la segona perquè el pernil i el pebrot contrastaven molt més amb l’ou que no pas la patata.

pintxos truites vitoria bilbao sant sebastià

pintxos truites vitoria bilbao sant sebastià

A Sant Sebastià també en vam tastar una: la del bar Zabaleta. Al Zabaleta, s’hi ha d’anar assessorat perquè no crida l’atenció a simple vista tot i que diuen que és de les millors truites de la ciutat. La veritat és que no ens va defraudar. La patata era ben tova i tallada a un gruix mínim i l’ou s’hi ben barrejava entremig.

pintxos truites vitoria bilbao sant sebastià

Caldrà buscar receptes i aprendre a fer una truita d’aquestes característiques!

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra