Gozos Mundanos Bistró de Roses - Vianda.cat

Gozos Mundanos Bistró de Roses és un local de tapes creatives que ha estat tot un descobriment. Ens el guardem a la llista de recomanables de l’Empordà perquè la relació qualitat i preu són més que òptimes. A més, l’Adelina i en Josu elaboren i venen in situ els seus propis vins i olis que compleixen la mateixa regla. Vam poder tastar el Bolchevique (ull de llebre de vinyes velles de la Manxa) i la veritat és que en vam quedar encantats i, fins i tot, vam marxar cap a casa amb un parell d’ampolles.

L’Adelina ens va recomanar que agaféssim dos pinxos (dues minitapes) i dues tapes per cap.

Vam escollir les croquetes de pernil i de formatge blau i nous. Increïblement cremoses, cruixents per fora i gustoses, especialment la de formatge.

Gozos mundanos Roses

Tot seguit, el rotllet vegetal d’alvocat i cogombre amb vinagreta de mango. Molt refrescant i ben combinades les hortalisses amb la vinagreta de mango.

Gozos mundanos Roses

Un dels suggeriments del dia era el milfulls d’esbergínia, tomata concassé, pesto i parmesà. Magnífica la integració del pesto dins el laminat d’esbergínies, que ens van explicar que havia estat dues hores en salmorra.

Gozos mundanos Roses

La segona ronda la van protagonitzar uns musclos fets al buit amb oli de la seva producció i llimona, que potser no ens van sorprendre tant de gust. En Josu ja ens va prevenir que en plena època musclera el plat guanya molt més.

Gozos mundanos Roses

Els calamars a la romana destacaven molt més. Els vam trobar molt ben fets, amb un arrebossat cruixent, cuit en oli d’oliva verge extra que, en cap cas, es va indigestar.

Gozos mundanos Roses

Per acabar, ens vam abocar de ple a la xocolata negra en dues versions diferents: les trufes, potser un pèl massa dures, i el pa amb oli i ganache de xocolata en què, si ens posem primmirats, potser ens hi hagués agradat una llesqueta més de pa per compensar la xocolata 😉

Gozos mundanos Roses

Gozos mundanos Roses

En tot cas, tapes creatives de nivell i bon vi. Sopar-hi pot sortir per uns 25€ per persona amb vi inclòs. Un lloc recomanable d’un estil que trobàvem a faltar a Roses. Ens queda provar el menú de migdia, a 14,9€, que promet!

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor

0

Cistella de la compra