El niu del Motel Empordà (Jaume Subirós) - Vianda.cat

El niu del Motel Empordà

Comencem una tongada de vídeos de receptes de mar i muntanya. El primer, el niu del Motel Empordà, molt típic de la zona de Palafrugell, que ens presenta Jaume Subirós, propietari i cuiner d’aquest restaurant mític de Figueres, i tota una institució pel que fa a la cuina catalana, com ho va ser el seu sogre, Josep Mercader, modernitzador de la nostra cuina.

Aquest plat porta peixopalo, també conegut com estocafix (de l’italià, stoccafisso), bacallà, tripa de bacallà i tort. Subirós hi afegeix també morro de vedella, que hi aporta textura gelatinosa, i un allioli dels de veritat.

El xef veu la cuina catalana actual evolucionada però amb respecte pel producte i per la cuina tradicional. Aquesta essència, diu, és el que permet tirar la cuina catalana endavant. Gaudiu de la saviesa d’aquest mestre dels fogons!

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra