Cevicheria Lascar 74

Cevicheria Lascar 74

No som experts en cuina peruana però ens encanta el peix i sabem apreciar quan és bo i quan no. Per això l’altre dia ens vam aventurar a anar a la Cevicheria Lascar 74, oberta des de fa poc a Poble-sec.Tenen una carta amb diferents variants dels tres plats peruans més coneguts: ceviche, tiradito i causa. Pots escollir la ració petita o gran.

Vam tastar una versió de cada de mida petita. El tiradito era de gambes amb salsa de taronja sanguínia i ají panca. La presentació del plat ens va semblar molt cuidada. La gamba era de qualitat i la salsa hi casava a la perfecció, sense ser excessivament picant.

Cevicheria Lascar 74

De ceviches vam triar el que ens va recomanar el cambrer (amb castellà d’accent anglòfon): el norteño, de corbina amb coriandre i chicha de jora, una beguda fermentada de blat de moro. El peix no podia estar més ben tallat. Cuit al punt amb l’àcid de la llimona. Fresc gràcies al coriandre. Picant just. Duia boniato, xip de yuca i el típic blat de moro fregit i bullit d’acompanyament. Com que ens va semblar un pecat deixar aquella salsa sobrant al plat, ens la vam menjar amb cullera. El cuiner ens va felicitar i tot per no abandonar el plat abans d’hora!

Cevicheria Lascar 74

Després, la causa morada de salmó. Un plat que no havíem tastat mai enlloc. La causa és una espècie de braç de gitano de patata molt fina condimentat amb ají i altres ingredients. En aquest cas, salmó. La presentació també estava molt treballada i el salmó cru deliciós. Potser no és el plat que va despuntar més però n’esperàvem molt menys i la veritat és que ens va sorprendre.

Cevicheria Lascar 74

Les postres també valien la pena. La carta no és extensa i ens vam decantar per les que duien xocolata: truffel de cacao 100% peruà. Dues boles de xocolata, nous trossejades i goji arrebossades de coco. Fantàstic!

Cevicheria Lascar 74

No ens vam poder estar de tastar els cocktails: un pisco sour Víctor Morris, el clàssic, molt refrescant. També vam triar una leche de tigre, que no és res més que la salsa amb què es fa el ceviche però ells hi afegeixen un toc de pisco (beguda peruana de reïm destil·lat).

Cevicheria Lascar 74Cevicheria Lascar 74

En definitiva, un lloc per tornar. Com a nota negativa, la mala extracció de fums del local i una carta de vins poc extensa (potser fet expressament perquè optis pels seus cocktails). Ah! I una puntualització que no arriba a inconvenient: els plats es fan al moment i per això tarden a servir-los. De fet, a la porta de la cuina ho diu ben clar: ‘sin prisa que estamos trabajando’.

Cevicheria Lascar 74

Tot plegat, i amb dues copes de vi blanc, va sortir per uns 20€ per cap. Val la pena per la qualitat que s’hi dóna. Ja tenim ganes de tornar-hi!!

Fotografies: Roger Lleixà

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra