Catxoflino del Restaurant La Xicra - Vianda.cat

Avui us presentem el catxoflino del Restaurant La Xicra de Palafrugell. El prepara la xef Anna Casadevall, qui regenta els fogons d’aquest restaurant des d’un temps abans del traspàs del xef i propietari Pere Bahí, fa més d’un any.

L’Anna explica que un catxoflino era un plat tradicional improvisat que incloïa una mica de tot el que hi hagués a la nevera: carn, peix i verdures de temporada que havien sobrat del dia abans combinats amb gràcia i savoir faire. S’aconseguia, així, allargar una mica més les sobres. No hi solia faltar un sofregit o una picada, tan característics de la nostra cuina.

El catxoflino és un mar i muntanya molt típic de la zona de l’Empordanet i, més concretament, de Palafrugell. El més conegut és segurament el Niu, també molt típic d’aquesta població. Va ser Pere Bahí qui va recuperar-lo de la memòria culinària popular i el va resituar en un primer pla. Vegeu aquest catxoflino de pèsols amb llongos (espardenyes) i gambes que prepara Casadevall. Bon profit!

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra