5 restaurants de menú a l'Empordà - Vianda.cat

L'Horta de Bellcaire

Hem triat 5 restaurants de menú a l’Empordà d’entre els que ens fan més el pes. Aneu-hi si sou per la zona! No us en penedireu!

L’Horta
L’Horta és cuina de qualitat. En Pere, el xef, és un mestre capaç de comprimir en un menú de 17€ les millors receptes tradicionals reinventades, amb els ingredients de més qualitat i de proximitat i la presentació més curosa que us pugueu imaginar. Sí, no és un menú de seu, aixeca’t i marxa com els que trobem a molts llocs. Més aviat és un menú per caure de cul a terra, si se’ns permet! 😉 Hi podreu trobar plats tant de casa com els peus de porcs al forn però presentats amb tomatada i allioli, llengua de vedella amb escabetx suau de verdures i pebre de “Sechuan”; i d’altres de més frescos com el tàrtar de tonyina vermella o la terrina freda de peix de roca amb maionesa de pebrots. Inclou postres i vi. El cap de setmana el menú és el de temporada i surt a 29€ amb beguda inclosa.

L'Horta de Bellcaire

Can Badó
Una mica més barat però no per això menys exquisit és el menú de Can Badó. Són especialistes en arrossos, un plat que, amb alguna de les seves variants, intenten incloure sempre en el menú de migdia, a 13,5€. De primer, alguna cosa més lleugera, com una amanida o una crema, i una tercera opció més de platillo, com unes faves a la catalana o un suquet de cigrons i cabra de mar. Opteu per un arròs de segon si no n’hi heu tastat mai. Si ja ho heu fet, decanteu-vos per algun peix del dia amb acompanyament o bé un plat més casolà com uns peus de porc o algun mar i muntanya.

Can Badó Figueres

Cal Músic
Cuina tradicional amb influències d’altres cultures com l’asiàtica o la francesa. Cal Músic, del televisiu xef Marc Joli, és un bon lloc per dinar al centre de Figueres entre setmana a 14€. Cuina de mercat amb receptes tradicionals modernitzades com platillo de mandonguilles amb bolets de temporada, rodó de pollastre farcit de botifarra, sopa de ceba amb ou i formatge, lluç de palangre amb espàrrecs verds i crema de safrà, etc. Atenció també amb els arrossos amb productes de temporada!

Cal Músic Figueres

La Cantonada
Fresc i original és el menú de la Cantonada. Per 12€ menjareu bon producte de qualitat amb elaboracions sòbries però elegants. Amanida de poma i nous, pasta amb crema de formatges, popets amb pèsols, canalons, bacallà amb mongeta tendra i confitura de tomata, etc. Receptes de cuina catalana però també amb influències de tot el món. Wok de verdures amb fideus xinesos, tajine de xai, lassanya de verdures amb mascarpone, etc. L’espai és molt agradable i els propietaris, encara més! Els caps de setmana fan un menú que van canviant a 20€.

La Cantonada La Bisbal

La Quinta Forca
T’ho han d’haver dit per anar-hi perquè no ve precisament de pas. Però la relació qualitat i preu de la Quinta Forca farà que no us oblideu mai més d’on para. Tenen un menú a 10,90€ amb 7 o 8 opcions de primer i 7 o 8 més de segon (algunes amb suplement). Apte per a tots els paladars, doncs, perquè segur que hi trobareu algun plat que us satisfà. El menú manté l’essència de la cuina catalana amb tocs creatius. Amanida de favetes amb pernil i menta, canalons de rostit, llom de conill farcit, rostit de l’àvia, carpaccio de peus de porc farcits de botifarra de perol, etc. No us perdeu els menús de nit i de cap de setmana, a 14,9€!

La Quinta Forca Vilafant

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra